COR KNOBEL - harmonica

KIPPENVEL

Als je hem hoort spelen, zou je niet zeggen dat Cor Knobel pas op latere leeftijd zijn eerste mondharmonica kocht. Hij blaast, zuigt en buigt met zijn harmonica’s alsof hij zijn hele leven niet anders heeft gedaan.

Zijn liefde voor de blues is al veel ouder. Het was in het begin van de jaren ’70, hij was bezig in een werkplaats toen hij over de radio een bluesnummer hoorde. Welk nummer en wie de artiest was, weet hij niet meer, alleen het kippenvel kan hij zich herinneren. De liefde voor de 12 maten is daarna niet meer overgegaan.

Het zelf bedrijven van de liefde, in dit geval het bespelen van een instrument, kwam pas in de jaren ’90 en het kon wat hem betreft alleen maar een bluesharp zijn, want is er een mooier instrument ? Het kan hard, zacht, gevoelig, wild, solo, begeleiden en accenten leggen. Met zijn Fox versterker en een koffer vol harmonica’s zorgt Cor nu zelf voor kippenvel bij het publiek en wie weet loopt er over een tijdje weer iemand een muziekinstrumentenwinkel binnen om zijn eerste bluesharp te kopen.

<< terug
Logo Crapshoot