MARCEL KAPITEIN - basgitaar

BASMAN

Ooit begonnen als zanger, maar zijn interesse in dat zware ronkende geluid op de achtergrond trok Marcel Kapitein toch meer. We hebben het inderdaad over de basgitaar.
Stiekem wanneer de band niet repeteerde greep Marcel die basgitaar en probeerde dat ding te temmen.

Zijn eerste grote helden waren onder andere Steve Harris, Geddy Lee, Geezer Butler en Billy Sheehan. Op het eerste gezicht allemaal “rockers”. Na de aanschaf van zijn eerste basgitaar en versterker, leerde marcel door vooral in allerlei bandjes te spelen dat er meer te zien en te horen was op basgebied. Hoewel Marcel een “rocker” in hart en nieren is, is hij ondertussen ook niet vies van andere muzieksoorten. “zonder blues geen rock” hoorde hij eens door een collega bassist zeggen, dit was het begin van zijn kennismaking met de blues. Met artiesten als Stevie Ray Vaughn, Eric Clapton, the Cream en Jimi Hendrikx werd het al snel duidelijk dat de blues ook erg “lekker” is.

Samen met drummer Jur Vinken hoopt Marcel een goede solide “drive” neer te leggen die o zo belangrijk is in de blues. Gewapend met zijn fretloze bas en een dikke laag eelt op zijn vingers stort Marcel zich op het podium in de wereld die “blues” heet en legt zo al dan niet springend en stuiterend de basis neer die Crapshoot kan dragen voor een stevig potje harmonica-blues.

<< terug
Logo Crapshoot