HENK DE ROO - gitaar

RILLEN OP DE BLUESLADDER

Het was het nummer Testify’ van Stevie Ray Vaughan waardoor Henk de Roo alweer wat jaartjes geleden een gitaar vastpakte en hij heeft deze sindsdien nauwelijks meer losgelaten. Je kunt je afvragen of hij de gitaar heeft gepakt of dat de gitaar hem heeft gepakt.

De eerste jaren zat hij elke vrije minuut te spelen; alle akkoorden en duizenden keren de bluesladder op en neer, in elke toonsoort. Dit tot groot verdriet van zijn vriendin, maar voor de ontwikkeling van een bluesmuzikant is een beetje spanning in de relatie wel goed.

De SRV-man noemt Henk hem liefkozend. Henk heeft de up-tempo-kant van Stevie, waardoor zijn Stratocaster verandert in een noten-schietende Fender Kalasnikov, maar ook de slow-blues-kant. Als hij een C-9-akkoord arpeggio speelt als opening van T-Bone Walker’s Stormy Monday, lopen de rillingen over de ruggen van het publiek. Deze twee kanten en een zekere mate van ingetogenheid van zichzelf, waardoor zijn gitaar niet het dominante instrument van de band wordt, maken van Henk de ideale gitarist voor Crapshoot.

<< terug
Logo Crapshoot